USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Kauanko kuvien toimittamisessa kestää?

Pyrin toimittamaan valmiit kuvat häiden jälkeen mahdollisimman pian. Hääsesongin aikana jonoa työstettävien kuvien kanssa saattaa kuitenkin muodostua. Keskityn jokaisen kuvauksen editointiin huolella ja tarkoituksena ei ole saada kuvia pois seuraavien alta mahdollisimman pian. Haluan toimittaa ainoastaan parasta jokaiselle asiakkaalle. Hääkuvien maksimi toimitusaika on kahdeksan viikkoa. Annan kuitenkin ennen koko gallerian työstämistä muutaman maistiaiskuvan, jotta pääsette fiiilstelemään päiväänne kuvien muodossa heti häidenne jälkeen.


Paljonko kuvia saamme?

Toimitettavien kuvien määrä riippuu täysin häiden luonteesta sekä tarinasta kokonaisuutena. Mitä enemmän häissä tapahtuu ja on kuvattavaa, sitä enemmän kuvia myös tulee. Kuvat muodostavat tarinan hääpäivästänne ja kaikki toimittamani kuvat tukevat tätä tarinaa. Tarkoituksenmukaista ei ole toimittaa lukuisia lähes samanlaisia kuvia, jotka eivät veisi tarinaa eteenpäin. Kuvauksen kestolla on myös suurempi merkitys tarinan ja kokonaisuuden kannalta kuin kuvien määrän kannalta. Se mitä tapahtumia tai spontaaneja tilanteita sisältyy ensimmäisiin ja viimeisiin tunteihin, jotka näin ollen päätyvät osaksi hääpäivänne tarinaa tai jäävät siitä pois, on mielestäni merkittävämpää kuin se, montako kuvaa lisätunnit tuovat lisää.


Miten tiedämme, monenko tunnin kuvaus meidän tulisi varata?

Kuvauksen kestoa ei tarvitse päättää varausvaiheessa. Keston tarve riippuu pitkälti päivän aikataulusta ja selkiytyy lopullisesti vasta tapaamisten yhteydessä. Suosittelen kuitenkin, että kuvaus alkaisi jo aamun valmistautumisesta lähtien, sillä se on tärkeä osa päivänne tarinaa. Aamulla teillä ja hääseurueellanne on myös hyvä tilaisuus tottua kameran läsnäoloon.


Tullaanko kuviamme julkaisemaan netissä?

Hääkuvaussopimuksen mukaan kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia markkoinoinnissaan, blogissaan ja portfoliossaan. Valokuvaajalle valokuvat ovat ainoa väline osoittaa osaamistaan ja ainoa tapa markkinoida itseään. En kuitenkaan koskaan julkaise arkaluontoista tai hyvän maun rajat ylittävää sisältöä. Tavoitteenani on julkaista sellaisia kuvia, joiden avulla tekin kiinnostuitte palveluistani.


Miten hääkuvauksen varaaminen tapahtuu?

Ennen hääkuvauksen varaamista meillä on mahdollisuus tutustua toisiimme ja jutella ajatuksistanne ja toiveistanne hääkuvaukseen liittyen. Näin voin myös antaa teille tarjouksen hääkuvauksesta, joka vastaa parhaiten tarpeitanne. Tämän jälkeen saatte luettavaksenne hääkuvaussopimuksen sekä laskun varausmaksusta. Sopimuksen allekirjoitettuanne ja varausmaksun maksettuanne kuvaus on varattu teille.


Onko meillä mahdollisuus tavata ennen hääpäivää?

Hääkuvauspaketteihin kuuluu kaksi tapaamista ennen hääpäiväänne. Nämä järjestetään sovitusti joko kasvokkain tai videopuheluna. Näissä tapaamisissa meillä on mahdollisuus tutustua toisiimme jo ennen hääpäiväänne ja voimme rauhassa suunnitella kuvausta ja jutella toiveistanne ja häidenne yksityiskohdista. 


Onko meillä mahdollisuutta tilata tauluja tai albumeita?

Hääkuvausasiakkainani teillä on mahdollisuus tilata kauttani korkealaatuisia taidepaperille tulostettuja kuvasuurennoksia sekä hääalbumeita. Otan näytekappaleita mukaan tapaamiseemme, jotta pääsette näkemään, miten upeita nämä tuotteet ovat. 

 
Tuleeko hääkuvissamme olemaan myös mustavalkoisia kuvia?

Hääkuvagallerianne tulee pitämään sisällään sekä värillisiä että mustavalkoisia kuvia. Mustavalkoisten kuvien osuus lopullisesta galleriasta on yleensä 25-30 prosenttia. Pääpaino siis on aina värillisillä kuvilla. Joskus kuvan tunnelmaan sopii paremmin mustavalkoisuus, koska silloin valo ja varjo korostuvat kuvassa eri tavalla ja pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Dokumentaarisessa hääkuvauksessa ei kuvauspaikkaan, valon suuntaan tai lämpötilaan voi aina vaikuttaa ja joskus valaistusolosuhteet ovat sellaiset, että mustavalkoisena kuva näyttää harmonisemmalta ja kauniimmalta.


Minkälaisella kalustolla kuvaat?

Tällä hetkellä käytössäni on kaksi Nikon D750-runkoa sekä useampi eri objektiivi. Häissä kuvaan vuorotellen molempia kameroita käyttäen. Tämä helpottaa kuvausta, koska näin toimiessa ei linssejä tarvitse jatkuvasti vaihtaa. Molemmat kamerat taltioivat kuvat kahdelle muistikortille samanaikaisesti.